Intentioneel co-ouderschap

Webinar / Online verdiepingssessie

Ben je wensouder en overweeg je intentioneel co-ouderschap en wil je je er graag meer in verdiepen? Dan is deze webinar heel geschikt voor je. Dompel jezelf ruim 2 uur onder in allerlei aspecten van deze gezinsvorm!
Bij intentioneel co-ouderschap groeit het kind in beide huizen op, en delen de ouders de opvoedingsverantwoordelijkheid.

Een aantal ervaringsdeskundigen vertelt hun persoonlijke verhaal. Ook vertelt een volwassen kind hoe hij het ervaart om 4 ouders te hebben. Door de verhalen van anderen te horen, word je zelf ook weer een stuk wijzer.

Janneke Mulder

Gespecialiseerd familierechtadvocaat

Gespecialiseerd familierechtadvocaat Janneke Mulder van Uiteen familierecht zal de juridische aspecten (en de huidige status van de eventuele nieuwe wetgeving) toelichten.

Hoe kun je het regelen, wat leg je vast in een ouderschapsovereenkomst, en als je een meeroudergezin bent: wat kan er niet geregeld worden, en waar kun je tegenaan lopen.

Sara Coster

Counselor

Counselor Sara Coster zal praktische tips geven, en ingaan op de psycho-sociale aspecten. Hoe kun je op zoek gaan naar die andere co-ouder(s)? Wat voor afspraken kun en moet je maken? Wat bespreek je vooraf? Hoe leer je elkaar goed genoeg kennen? Hoe om te gaan met ‘schoonfamilie’? Hoe verdeel je de tijd? Hoe bouw je het tijd-schema op? Hoe zit dat met de hechting van het kind aan meerdere ouders en in twee huizen? Hoe communiceer je met elkaar? Kunnen er verschillende regels zijn in de 2 huizen zijn? Hoe ver kun je bij elkaar vandaan wonen? Hoe is het voor het kind? Hoe regel je het financieel? Wanneer vertel je het kind welke ouders de biologische ouders zijn en welke niet? En nog veel en veel meer…

Op veel vragen is geen eenduidig antwoord, maar bent wel weer een stuk verder op je pad, en hebt weer meer dan genoeg “food for thought”!

Interesse?

Er is nog geen datum gepland. Als je geïnteresseerd bent, vul dan onderstaand formulier in dan houd ik je op de hoogte als er een nieuwe datum bekend is.

Ik heb interesse in: