Kinderwens coaching / counseling

Sara Coster werkt sinds 2009 als kinderwenscoach / counselor voor diverse gezinsvormen, namelijk intentioneel
co-ouderschap, draagmoederschap en donorconceptie.

Kun je wel wat hulp gebruiken op het pad van je kinderwens?
Of je nu wensouder bent of al kinderen hebt: in elke fase en bij elke gezinsvorm kun je voor vragen komen te staan.

Coach-gesprekken

Ik kan je (jullie) helpen op het pad van je kinderwens. Wat wil je wel, wat wil je niet, waar liggen je grenzen. Wat voor beren zie je op de weg, wat voor invloed heeft je omgeving, waar liggen je twijfels, hoe is het voor het toekomstige kind.
Welke gezinsvorm zou je het liefste willen en waarom en met wie?

Ik stel verdiepende vragen en geef voorbeelden. We kijken naar de verschillende fases van je wens en het gewenste uiteindelijke gezinsleven, hoe het voor het kind en de andere betrokkenen in de omgeving van het kind zal zijn, en bekijken verschillende aspecten (denk aan psychosociale factoren, eventuele medische en juridische aspecten en ook veel praktische zaken).

Je kunt in elke fase van het traject langskomen, voor zowel donorconceptie, intentioneel co-ouderschap als draagmoederschap. Je kunt ook samen met de eventuele wens-co-ouder(s), donor of draagmoeder komen, of als je donor of draagmoeder wilt worden of bent.
Vaak komen “setjes” langs voordat ze naar de jurist gaan om de zaken vast te leggen, om eerst nog wat hoeken en gaten van hun plannen goed door te spreken.
Je kunt ook op gesprek komen als je al zwanger bent of al een kindje hebt.

Een gesprek duurt anderhalf uur. Ik vraag je om voorafgaand aan het eerste gesprek een intakeformulier (per e-mail) in te vullen. 
Je kunt op dit formulier ook aangeven waar je op wilt focussen in het gesprek, wat je in ieder geval nader uit wilt diepen.

Ik ben aangesloten bij Durf (Register voor Rainbowfamily Professionals), bij POINT (netwerk voor fertiliteitscounselors) en sta op de sociale kaart van hulpverleners bij het FIOM (expertise centrum o.a. voor afstammingsvragen).

Ik geef geen advies, ik geef mensen handvatten om voor zichzelf beter tot de voor hen juiste keuze te komen. Ik weet niet wat voor wie de juiste keuze is. Dat moet iedereen zelf voelen en bepalen, daarbij het belang van het kind niet uit het oog verliezend.

Interesse?


Mail me of vul dit formulier in om meer informatie aan te vragen over de coaching:

Reviews coaching

We merkten dat we teveel verschillen

Dankzij de vragen die je stelde, merkten we dat we toch teveel verschillen op allerlei gebied en hebben we besloten niet met elkaar in zee te gaan. Heel verdrietig, maar dankjewel dat je zo doorvroeg, waardoor het ons helder is geworden.

Goed uitgesproken van tevoren

Ons kindje is nu bijna één. Als we dingen bespreken met elkaar, zegt minimaal een van ons: “Wat fijn dat we het zo goed uitgesproken hebben van tevoren bij Sara! Daar heb je ons echt mee geholpen. :-)”

Veel geleerd over mijn kinderwens

Door je ervaring, inlevingsvermogen en heldere manier van vragen stellen, heb ik veel geleerd over mijn kinderwens en nieuwe inzichten gekregen, waardoor ik weer een heel eind verder kan op mijn pad.