Draagmoederschap

Webinar / Online verdiepingssessie

Overweeg je draagmoederschap of ben je al op pad om een gezin te vormen dankzij een draagmoeder? Dan is deze webinar heel geschikt voor je. Dompel jezelf ruim 2 uur onder in allerlei aspecten van deze gezinsvorm. Het gaat zowel over draagmoederschap in Nederland, als in het buitenland, en over draagmoederschap met een gedoneerde eicel van de wensmoeder, een gedoneerde eicel van een eiceldonor, als draagmoederschap waarbij de draagmoeder ook de biologische moeder is. Kortom: alle vormen van draagmoederschap komen aan de orde!

Een aantal ervaringsdeskundigen vertelt hun persoonlijke verhaal. Door de verhalen van anderen te horen, word je zelf ook weer een stuk wijzer.

Jo-an van der Tol

Jo-an van der Tol van WENS familierecht zal de juridische aspecten (en de huidige status van de eventuele nieuwe wetgeving en de huidige status van de juridische processen) toelichten, voor zowel binnenlandse trajecten, als buitenlandse trajecten.

Sara Coster

Counselor

Counselor Sara Coster zal praktische tips geven, en ingaan op de psycho-sociale aspecten van draagmoederschap in Nederland.
Wat voor afspraken kun en moet je maken? Wat bespreek je vooraf? Hoe leer je elkaar goed genoeg kennen? Wat wordt de rol van de schoonfamilie? Hoe zien de verschillende fases van het traject eruit? Hoe praten de draagouders erover met hun (eventuele) eigen kinderen? Hoe zie je het rondom bevalling / kraamtijd? Hoeveel contact gaat er in het begin zijn tussen de draagouders en het kind? En hoe gaat dat er later uitzien? Hoe communiceer je met elkaar? Hoe is het voor het kind? Hoe en wanneer praat je erover met het kind? Gaat het kind mama zeggen? En nog veel en veel meer …

Sjors Veenendaal

Counselor

Counselor Sjors Veenendaal van Studio Kinderwens zal toelichting geven op buitenlandse trajecten. Hoe ziet het stappenplan eruit, waar begin je, waar moet je op letten en aan denken, wat zijn de do’s and dont’s. Waar vind je meer informatie, hoe vind je je weg hierin?

Op veel vragen is geen eenduidig antwoord, maar bent wel weer een stuk verder op je pad, en hebt weer meer dan genoeg “food for thought”! En een heleboel praktische tips!

Interesse?

Er is nog geen datum gepland. Als je geïnteresseerd bent, vul dan onderstaand formulier in dan houd ik je op de hoogte als er een nieuwe datum bekend is.

Ik heb interesse in: