Donoren gezocht:

Ik ken veel vrouwen met kinderwens die het liefst een kindje van een bekende donor willen, omdat ze willen dat het kind de vader kent, en er een band mee opbouwt. Ook willen ze zelf graag de vader van hun kind(eren) kennen. Vaak lukt het ze – na een lange zoektocht – niet om een bekende donor te vinden en gaan ze uiteindelijk toch naar een kliniek voor een onbekende (B)donor.

Vrijdag 27 mei is er weer een speeddate voor singles, en LHB’s met een kinderwens (zowel voor de donor-constructie als voor co-ouderschap). Wederom hebben zich veel meer vrouwen opgegeven dan mannen. En wederom is er vooral een enorm tekort aan mannen die donor willen zijn voor een lesbisch stel of een single vrouw. Ik heb nog 11 vrouwen op de wachtlijst staan, die ik pas kan plaatsen als zich voldoende donoren hebben aangemeld.

Ben of ken je iemand die overweegt om donor te zijn voor een lesbisch stel of een single vrouw?
Kijk eens op www.meerdangewenst.nl

Ik heb lang getwijfeld of ik dit zou schrijven en delen, omdat ik niemand een kant op wil duwen als het om zoiets cruciaals gaat als het krijgen van kinderen. Maar elke keer als er weer een vrouw die zo graag een bekende donor wilde, toch in een kliniek beland, dan denk ik weer: “Ken ik zelf misschien iemand die dit zou willen, durf ik een oproep te plaatsen?”

Daar hoef ik dan nu niet meer over na te denken, I just did it …

(Dit alles uiteraard los van het feit dat er ook een heleboel vrouwen zijn die juist wel voor een B-donor via een kliniek kiezen, zoveel mensen, zoveel vormen van kinderwensen, en iedereen maakt zijn/haar eigen keuze.)