Evenementen

Ik ben wensvader

Ik vond het altijd vreselijk dat ik homo was, omdat ik mijn (grote) kinderwens dan niet kon vervullen. Na het lezen van ‘de wens en de vaders’ ben ik niet meer ongewenst kinderloos maar wensvader! En voor het eerst in mijn leven ben ik op zoek naar een vrouw, geweldig!

Verdiepend

Echt heel goede vragen, heel fijn en verdiepend!! We hebben een heleboel nieuwe dingen over elkaar geleerd (terwijl we elkaar best wel goed kennen!) en over de manier waarop ieder van ons tegen ons toekomstige gezin aankijkt!

Humor en zelfspot

Vlotte schrijfstijl, vol humor en zelfspot. Aan het einde van het boek heb je het idee dat Sara een vriendin van je is geworden.
Haar avonturen en eigenaardigheden zorgen voor veel gegrinnik tijdens het lezen.
Dit boek is smullen!
Waardering: 4 “hartjes”!

-> De wens & de vaders – Chicklit

 

Niet alledaags

Een bijzonder voorbeeld van nog niet alledaags, modern co-ouderschap, meeslepend beschreven in een prettige, vlotte en aanstekelijke  stijl.

Co-ouderschap

(voor wensvaders en wensmoeders)

Deze workshop is zowel voor mannen als vrouwen met een kinderwens, die de keuze voor co-ouderschap al hebben gemaakt, of deze optie serieus overwegen. Je kunt de workshop in je eentje volgen, of als “setje” met je mede wensouders, als je die al hebt, of met je partner.
Waar sta je nu en hoe nu verder? Hoe gaat het allemaal praktisch in zijn werk, hoe vind ik een mede-wensouder? En dan, wat kun je doen om elkaar beter te leren kennen, waar moet je het allemaal over hebben, wat moet je vastleggen bij een familierecht advocaat?
Hoe gaat dat met insemineren, wat als je medische hulp nodig hebt? Wat zijn de bijzonderheden en uitdagingen tijdens de zwangerschap, de bevalling en in de kraamtijd? Tips voor het eerste jaar. Blijft het schema altijd hetzelfde? Nieuwe partners? Wat als de nieuwe wet er komt? Welke regels moeten hetzelfde zijn in beide huizen en wat kan afwijken? En nog veel meer!
Praktische handvatten en overwegingen, uitdagingen etc.
Ervaringen van anderen
Gedetailleerde sociaal/psychologische, medische, juridische, financiële en praktische aspecten van co-ouderschap

De workshop is online (Zoom) van 19.00-22.00 uur (met een pauze).
De kosten zijn € 49 (excl. Ongeveer € 2,50 boekingskosten).

De eerstvolgende workshop is op …. Tickets kun je hier bestellen.

Gezinsvorm kiezen

(workshop voor vrouwen)

Je bent single en hebt een kinderwens, of je zit in een relatie met een partner die geen kinderwens (meer) heeft. Je wilt graag moeder worden, en wilt meer weten over de verschillende mogelijkheden: co-ouderschap, bekende donor, of een kliniek donor. Diverse aspecten en voor-en nadelen van deze drie mogelijkheden worden besproken. Je gaat in gesprek met andere deelneemsters, bijvoorbeeld over wat je wel of juist niet wilt, waar je grenzen liggen, waar je ruimte voelt en waar je tegenop ziet. Hoe is welke gezinsvorm voor jou, en voor het kind? De sociaal/psychologische, medische, juridische, financiële en praktische aspecten van alle drie de gezinsvormen komen uitgebreid aan de orde. Oefeningen, opdrachten, tips, en de interactie met de andere deelnemers kunnen je helpen je gedachten te ordenen. Het is ook fijn om met een groep “deelgenoten” te praten, dingen te delen, herkenning en erkenning te ervaren. Je kunt twijfels en angsten delen, en hoort waar anderen tegenaan lopen en welke stappen zij al gezet hebben.
De workshop is online (Zoom) van 19.00-22.00 uur (met een pauze). De kosten zijn € 49 (excl. ongeveer € 2,50 boekingskosten). De eerstvolgende workshop is op …. Tickets kun je HIER bestellen.

Precies wat we zochten

We zochten naar een spel om elkaar beter te leren kennen, en dit vragenspel is precies wat we zochten, alle vragen zijn van toepassing op onze gewenste gezinssituatie!

Leren communiceren met z’n drieën

Echt heel goede vragen, het spelen van het spel heeft ons enorm geholpen, zowel om elkaar beter te leren kennen, maar ook om allerlei onderwerpen ter sprake te brengen waar we nog niet over hadden nagedacht! En ook de spelvorm ervaren we als nuttig voor het leren communiceren met z’n drieën.

We merkten dat we teveel verschillen

Dankzij de vragen die je stelde, merkten we dat we toch teveel verschillen op allerlei gebied en hebben we besloten niet met elkaar in zee te gaan. Heel verdrietig, maar dankjewel dat je zo doorvroeg, waardoor het ons helder is geworden.

Goed uitgesproken van tevoren

Ons kindje is nu bijna één. Als we dingen bespreken met elkaar, zegt minimaal een van ons: “Wat fijn dat we het zo goed uitgesproken hebben van tevoren bij Sara! Daar heb je ons echt mee geholpen. :-)”

Veel geleerd over mijn kinderwens

Door je ervaring, inlevingsvermogen en heldere manier van vragen stellen, heb ik veel geleerd over mijn kinderwens en nieuwe inzichten gekregen, waardoor ik weer een heel eind verder kan op mijn pad.

Ik kijk uit naar mijn eerstvolgende regenbooggezin!

Je hebt me op levendige, aansprekende wijze een heleboel geleerd tijdens deze nascholing, ik hoop een heleboel van je tips toe te kunnen passen, ik kijk uit naar mijn eerstvolgende regenbooggezin!

[decm_event_display _builder_version=”4.24.2″ _module_preset=”default” theme_builder_area=”post_content” event_selection=”custom_event” included_categories=”26″ show_postponed_canceled_event=”on” show_virtual_event=”on” show_hybrid_event=”on” show_past=”past_future_events” show_date=”off” show_end_date=”off” show_time=”off” show_venue=”off” show_name=”off” show_category=”off” hover_enabled=”0″ sticky_enabled=”0″ show_callout_month=”off” show_callout_date=”off” price_detail_label=”Kosten” hide_comma_cat=”off” show_tag=”off” show_weburl=”off” show_icon_label=”label” _i=”0″ _address=”1.0.0.0″ /]

No Post Found